Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Де в Україні знаходяться лисі гори?

Духовність 33483 перегляди

Лиса гора в Києві
Лиса гора в Києві
Лиса гора - це тільки зрідка власне ім’я. Найчастіше так називають усі високі ґрунтові пагорби в межах населеного пункту або поблизу нього. Ще в першому тисячолітті нашої ери українські язичники визначили, що такі місця як не можна краще підходять для святилищ і саме в цих місцях поклонялися богам.

Лиса гора - це гора, в яку найчастіше потрапляє блискавка. Природно, що грозові розряди і те місце, куди била блискавка, були священними. У Київській Русі верховним богом вважався Перун-громовержець, тобто лисі гори - це місця, позначені Перуном, точки зустрічі неба з землею, духами і енергіями потойбічного світу.

Зазвичай такі місця не мають рослинності. Пояснити це важко: чи то це збіг природних факторів, чи то ці місця спеціально розчищали для вівтаря. А біоенергетики стверджують, що це - саме через надзвичайно потужну енергетику лисих пагорбів. Рослини просто не в змозі її витримувати, і саме тому у деяких людей з ослабленою енергетичної оболонкою тривале перебування на лисій горі може викликати негативні реакції організму, нудоту, помутніння зору, погане самопочуття або навіть галюцинації.

Зазвичай лисими горами називали місця, де є сила (“місцями сили” - прим."Аратти"). Тобто це так географічно розташовані місцевості, які концентрували енергетику, і в таких місцях наші давні предки завжди мали у своєму розпорядженні святилища або вівтарі, які постійно підживлюватися певною концентрацією цієї енергії.

Священні містичні пагорби існують по всьому світу. Наприклад, назва гори Монтан-Пеле на острові Мартініка так і перекладається - гора Пеле Лиса. На Україні налічується понад 50 місць з назвами «Лиса гора» або співзвучними. Це означає, що вони отримали свої назви від гори, яка мала велике значення для кожного регіону. Якщо поблизу якогось з населених пунктів такого пагорба географічно не існувало, його спеціально насипали.

Київ має найбільшу кількість лисих гір у Європі. Практично всі найбільш відомі і значущі зосереджені в центрі міста: це власне Лиса гора (розташована на південний захід від Видубичів на правому березі річки Либідь, між Теличкою, Саперною слобідкою і Багриновою горою), Чорна гора (місцевість між бульваром Дружби Народів, пл.Либідською, над лівим берегом Либіді), Батиєва гора (на Солом`янці), Черепанова гора в районі Республіканського стадіону, пагорб під Софійським собором, Чортове Беремище (Хрещатицьке Беремище - на території парку Володимирська гірка, на трасі фунікулера), Замкова гора (вище Андріївського узвозу), Щекавиця і Татарка. Тобто їх дев'ять. Згідно нумерології дев'ятка означає закінчення, завершеність, перехід на новий якісний рівень.
Дівич-гора в с.Трипілля
Дівич-гора в с.Трипілля
Кілька пагорбів, які потрапляють під ознаку Лисої гори можна знайти в Голосіївському лісі; на південній окраїні Києва - на березі річки Віта. Поблизу Києва, - в селі Трипілля, - знаходиться не менш легендарна Дівич-гора.

На території України найбільш сильні енергетичні пагорби розташовані так: на заході - Мукачівський район, Івано-Франківщина, Львівщина та Волинь, в центральній частині країни - Трахтемирівській півострів, Канів, Вінниця, Запоріжжя та Кривий Ріг, на півночі - Суми, на сході - Харків і Донецьк, в Криму - південь і центральна частина півострова.

У всіх цих місцях є свої лисі гори, про які відомо жителям.

Взагалі, Канівські гори, які на півночі починаються Іван-горою в Ржищеві, де за легендами сховано плуга, в якого впрягали переможеного Змія, щоб утворити Змієві вали, - потужний енергетичний центр, - великий Кобзар недаремно заповів поховати себе саме там - на горі Чернечій.

На горі Лисій (понад 1100 м над рівнем моря), що в Долинському районі Івано-Франківської області знаходиться, місцеві люди бояться вирубувати ліс, збирати гриби тощо. На вершині гори міститься найбільше чистилище-“жертовник” язичників того часу (до X ст.). Ранні промені сонця попадають на цю вершину першими. Цю гору також називають “горою відьом”.

В 50 км. від Запоріжжя розташований ландшафтний заповідник "Лиса Гора", котра знаходиться поряд з Василівкою на узбережжі Каховського водосховища. У Харкові - це Холодна гора, у Вінниці - Лиса гора в Іллінецького району, у Львові - Кайзерваль (Лиса гора та Високий Замок), в Криму - гора під містечком Сінатне.

Існують певні правила поведінки в подібних місцях. Найголовніше - не приходити на таку гору з агресією або в поганому настрої, тому що енергія, що існує в таких місцях, посилює саме ту енергетику, з якою людина приходить. Все залежить від того, - творцем чи руйнівником є людина. Якщо в людині внутрішньо присутні руйнівні тенденції, то само собою, що для нього небезпечні будь-які місця сили, так як вони будуть тільки підсилювати такі процеси. Людина, налаштована на самопізнання і на творчість, на такому місці буде наповнюватися силою.

У місцях розташування лисих гір, де проходять сильні енергетичні потоки, людина може прискорити реалізацію як своїх позитивних бажань, так і шкідливих. Тобто, може отримати благо чи покарання.

Здавна українські жерці (волхви, мольфари, чаклуни, відьмаки) творили на таких пагорбах чудеса. Збираючись на лисих горах, вони за допомогою молитов і заклинань дізнавалися у вищих сил необхідну інформацію, дізнавалися плани можливих дій, отримували поради.

На Лисій горі в Києві археологічними розвідками знайдено святилище Трипільської культури. Лиса гора була одним з головних святих місць і після насильного насадження християнства. Говорять, що князь Володимир частенько там ганявся за тими, хто "…оскверняху землю требами своїми…", "…пред дубом молебни поют…", "…приносять яко жертви, пироги і каші, і яєшні, і, поклонясь березам, почнуть пісні сатанинські співати і дланьми плескати, і всяко бесяться…".

Відомо, що навіть у радянські часи на Лису гору приїжджали різні політичні діячі, щоб нібито загадати бажання, яке обов'язково здійснювалося.
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Духовність»:
Більше тем:
Найцікавіше:
Згадай себе!
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.