Аратта - На головну

1 червня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Бєлгородська область Росії відмовляється від святкування “комерційного свята” - Дня всіх закоханих

Духовний світ 10342 перегляди

Опубліковано - 6.02.2011 03:33 | Всі новини | Версія для друку

Бєлгородська область Росії відмовляється від святкування “комерційного свята” - Дня всіх закоханих
Бєлгородська область Росії відмовляється від святкування “комерційного свята” - Дня всіх закоханих
Влада Бєлгородської області Російської федерації рекомендувала відмовитися від свята Дня святого Валентина, тому що він негативно впливає на молодь і вигідний тільки комерсантам.

Про це в п'ятницю РІА “Новості” повідомив консультант відділу по взаємодії з громадськими та релігійними організаціями адміністрації регіону Григорій Болотнов.

За його словами, адміністрація Бєлгородської області торік випустила документ за назвою "Заходи щодо забезпечення духовної безпеки в Білгородській області ...". Свій підпис під ним поставив перший віце-губернатор Бєлгородської області Олег Полухін, благословив "Заходи ..." архієпископ Білгородський і Старооскольський Іоанн.

Документ, зокрема, наказує державним і муніципальним органам влади "не допускати в освітніх, культурних та інших підвідомчих закладах міст та районів області святкування Дня святого Валентина та Хеллоуїна".

"Сама атмосфера цих свят не сприяє формуванню у молоді духовних і моральних цінностей, а їх проведення вигідно, в першу чергу, комерційним організаціям", - пояснив співрозмовник агентства.

При цьому Болотнов відзначив, що розпорядження стосується лише державних і муніципальних установ, і не є прямим забороною, а, швидше, рекомендацією.

"Якщо директор школи 14 лютого проведе дискотеку або конкурс, його не звільнять і не зроблять догану. Однак ми розраховуємо, що люди свідомо відмовляться від проведення цього свята", - підкреслив співрозмовник агентства.

За його словами, комерційні організації, швидше за все, будуть проводити заходи, приурочені до Дня закоханих, як це було минулого року в Хеллоуїн. Ніяких санкцій за це до них застосовуватися не буде.

Опитані в п'ятницю РІА Новини представники бєлгородських організацій повідомили, що не планують проводити спеціальні акції 14 лютого, правда, з різних причин.

Так, начальник управління по зв'язках з громадськістю Бєлгородського державного університету Олександр Пиж повідомив, що ВУЗ не планує святкувати День закоханих, однак, за його словами, це ніяк не пов'язано з випущеним обладміністрацією документом.

"Наступного дня, 15 лютого, в університеті буде широко відзначатися День православної молоді. У планах - концерт класичної духовної музики, конкурси, бал. Програма дуже велика, і ми вважаємо, що два свята поспіль - це занадто", - пояснив співрозмовник агентства .

Він підкреслив, що якщо студенти заходять відзначити День святого Валентина, забороняти їм ніхто не буде.

Комерційні клуби Бєлгорода також не планують спеціальних акцій в День закоханих, при цьому представники нічних клубів відкрито говорять, що прислухалися до думки влади.

Наприклад, представник "Арт-клуб Студія" повідомив, що клуб не планує жодних заходів на 14 лютого, тому що отримав відповідні рекомендації від адміністрації.

"Буде звичайний день, звичайна дискотека. Спеціальних акцій у цей день не планується", - сказав він.

Представник іншого популярного нічного клубу міста теж сказав про звичайний режим роботи 14 лютого.

"Однак моя особиста думка: треба не забороняти такі свята, як День святого Валентина, а просувати свої: більше їх рекламувати, влаштовувати масові гуляння... У людини повинен бути вибір, і тоді вона сама вирішить, що їй ближче", - пояснив він.

Від “Аратти”. В слов`янському святковому календарю є кілька свят, пов`язаних з цією прекрасною стороною людських відносин - це Свято пробудження жіночої Любові (Велика Лада, Красна гора) - 22 квітня і Свято Ярила або ж Свято пробудження чоловічої Любові - наступного дня, 23 квітня. “Спільним” є традиційне свято Купайла, яке святкується в найкоротшу ніч року - з 21 на 22 червня.

То варто повернутися до тисячолітніх традицій пращурів, - це ж ніхто ПОКИ ЩО не забороняє. Ми впевнені, що жити в гармонії з Природою, Землею, Космосом і Традицією Роду - набагато корисніше чим догоджати комерціоналізованим чи більшовицько-ідеологізованим ("День Красной арміїї" і "8 Марта") "святам" вигаданого походження.

А обдаровувати один одного подарунками, поцілунками та іншими проявами уваги потрібно кожного дня, а не як "собачки Павлова" за "дзвіночком", у відповідності до "красних дат калєндаря".

Анекдоти до теми:

Вона, з ранку, ображено: Коханий, ти що, забув, який сьогодні день?
Він, дивуючись: Який?
Вона: День Святого Валентина! Згадав? Ну, то куди ти мене сьогодні поведеш?
Він, з видом прозрілого генія: До церкви!
Вона, здивовано: Чому?
Він: Поставимо свічку Святому Валентину!

* * *

Вітаємо всіх з Днем святого Валентина!
Святий Валентин, як відомо, є покровителем торговців косметикою, квітами, нижньою білизною, побутовою технікою та іншими речами ...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.